PROJECT THE LAST LINE; KITESURFEN IN VOLCANO CRATERS, BETWEEN ICEBERGS AND WATERFALLS

Beroepsfotograaf Rein Rijke en professioneel kitesurfer Roderick Pijls hebben voor hun project The Last Line wederom de grens opgezocht. Deze keer vertrok het avontuurlijke duo naar de hooglanden van IJsland om daar te gaan kitesurfen in vulkaankraters, tussen ijsbergen van gletsjers en op smeltwater watervallen. 

Bekijk hieronder de trailer van hun project in IJsland, de film over ons avontuur wordt in sept/oktober verwacht.

Project The Last Line
Het duo had zich de afgelopen maanden goed voorbereid om zo verdere invulling te geven aan hun project The Last Line.  Het project is een initiatief van Rein en Roderick en samen gaat het duo op zoek naar bijzondere en extreme meren om op te kitesurfen. “…We willen de kijker op een bijzondere manier laten zien hoe mooi onze planeet is. De combinatie van avontuur, de rauwe IJslandse landschappen en het kitesurfen op deze plekken. Tegelijkertijd zien we overal om ons heen dat de natuur om ons heen aan het veranderen is door de invloed van de mens. Met het project The Last Line laten we locaties zien die er misschien binnenkort niet meer zijn. Zo willen we deze keer kitesurfen op een gletsjermeer, maar wie weet is dat er binnenkort niet meer. Dat zou toch eeuwig zonde zijn..”  

IJsland
IJsland is een prachtig en divers land en we hebben ons goed voorbereid en wederom hele bijzondere beelden weten te maken. We hebben op een aantal bijzondere plekken weten te kitesurfen. Zo kitesurfte Roderick in een vulkaankrater, in een gletsjermeer tussen de ijsbergen en op een smeltwater rivier met waterval.

We hebben een aantal poging moeten doen voordat het lukte om te kitesurfen in de vulkaankrater. Nadat we zijn afgedaald in de krater was de wind extreem turbulent. We hadden hier rekening mee gehouden, maar we hadden niet verwacht dat het zo te keer kon gaan beneden in de krater. De harde wind ging alle kanten op en dat leverde pittige condities op. Vooral het starten van de kite was een uitdaging. Dat het uit eindelijk gelukt is, is fantastisch.

Naast de vulkaankrater surfte Roderick tussen de ijsschotsen op een ijsmeer gevormd door een smeltende gletsjer en surfte hij op smeltwater een snelstromende rivier met waterval af.

 

Vervolg op het giftige meer in Tanzania
Het duo gaat regelmatig samen op pad voor hun fotoserie The Last Line waar Roderick surft op extreme en ongebruikelijke plekken. Zo reisde het duo afgelopen jaar naar de binnenlanden van Tanzania om te kitesurfen op het giftige en uiterst hete meer Lake Natron.

Over Rein Rijke
Achter de lens van Zout Fotografie staat Rein Rijke en hij is de bedenker en initiator van het project The Last Line. Rein is professioneel fotograaf en heeft zich gespecialiseerd in het vastleggen van avontuurlijke sporten. Zijn werk is gepubliceerd in internationale vakbladen, kranten en toonaangevende magazines.  In 2016 bereikte Rein de finale van de prestigieuze fotowedstrijd Red Bull Illume. Red Bull Illume is de grootste internationale fotowedstrijd voor fotografen die extreme en avontuurlijke sporten in beeld brengen.

Over Roderick Pijls
Roderick behoort tot de wereldtop van het kitesurfen en is daardoor vaak op verschillende locaties over de hele wereld te vinden. Hij ziet overal de natuur veranderen vanwege klimaatverandering, ook in Nederland. Daarom maakt hij met het project ‘The Last Line’ de impact van klimaatverandering op een unieke wijze zichtbaar. “Het is mijn missie om een steentje bij te dragen tegen klimaatverandering. Ik wil daarom iedereen laten zien wat wij de wereld aandoen., maar vooral laten zien hoe mooi onze planeet is en dat we er zuinig op moeten zijn”.

 

Vragen en info: 

Roderick Pijls

pijlsroderick@gmail.com
0613177079
http://roderickpijls.com

Leave a Reply